Caral Horatio

Nimi: Caral Horatio Rekisterinumero: VH14-006-0470
Kutsumanimi: Iiro Koulutustaso: ko. HeA, re. 160cm
Rotu, skp: xx, ori Painotus: esteratsastus
Säkä: 162cm Omistaja: Caral / Procella VRL-05332
Syntymäaika, ikä: 28.09.2014, 7v. Kasvattaja: Caral

3 vuotias - 10.10.2014 (satunnainen ikääntyminen)

Meriitit ja saavutukset

KTK-II (Heinäkuun kantakirjaustilaisuudessa 15.07.2015)
19 + 17 + 17 + 19 = 72p.

Bronze Premium (All-sim evaluation station)

Luonnekuvaus

Iiro on hyvin sosiaalinen ja vähän kömpelöhkö tapaus, joka keksii aina tavan karata erilaisista paikoista. Jos esimerkiksi sen karsinaan uusitaan lukko, parin päivän päästä sekään ei yleensä enää pidä oria sisäpuolella. Kauas se ei karkureissuillaan yleensä lähde, vaan sen löytää joko tammojen luota tai popsimasta ruokaa. Iiro ei myöskään tykkää jäädä yksin ja sillä olisi aina hyvä olla vähintään yksi muu kaveri seurana esimerkiksi tallissa tai ulkona.

Hoitaessa Iiro kerjää aina rapsutuksia ja hommasta ei meinaa tulla yhtään mitään, koska se tökkii hoitajaa turvallaan minkä kerkiää ja hamuaa paidan helmoja. Se rakastaa, kun sitä kyhnytetään sään alueelta ja jos sen lopettaa keskenkaiken, alkaa vielä kovempi kerjääminen. Iiro aristaa hieman jalkoja, joten ne kannattaa harjata varovaisemmin ja sama pätee päähän. Kaviot herra nostaa hyvin, mutta joskus se saattaa kiskaista ne pois, jos niiden puhdistamiseen menee sen mielestä liikaa aikaa. Varustaessa Iiro käyttäytyy myös mallikkaasti, vaikka silloinkin se vielä jaksaa yrittää, josko sieltä yhdet rapsutukset vielä liikenisi.

Ratsastaessa Iiro on täysiveriseksi oriksi helppo. Se kuumuu kyllä aikanansa jonkun verran ja silloin sille saa tehdä kyllä monta kertaa selväksi, mitä ne pidätteet taas tarkoittikaan. Mutta ennen tätä kuumumispistettä ori on aika helposti ratsastettavissa, kunhan muistaa selkeät ja lempeät avut eikä sählää mitään ylimääräistä selässä. Jos sen virheen menee tekemään, että antaa ristiriitaisia ohjeita, peli on melkein menetetty jo, sillä Iiro ei siedä lainkaan epäloogisuutta ratsastajalta. Esteillä ori on elementissään, vaikka sen kömpelyys hieman joskus hankaloittaa menoa. Se saattaa seota esimerkiksi innostuksen hurmassaan askeleissaan tai kompastua omiin jalkoihinsa. Sekin on koettu, että kilpasuorituksen aikana herra hyppäsi ratsastajan ohjeista huolimatta väärän esteen. Ori kuitenkin omaa hyvän hyppytyylin ja huolellisen lähestymistavan. Koulussa Iiro pyrkii tekemään parhaansa, mutta se ei taivu kauhean vaikeisiin liikkeisiin, vaikka yritys on kova. Maastossa herra on kyllä kuulolla, mutta haluaisi mieluiten vain rynniä koko matkan.

Kisoissa Iiro on leppoisa ja se rakastaa sitä kaikkea huomiota, mitä se siellä yleensä saa. Mutta se osaa olla myös hyvin rasittava, sillä se tiirikoi lukot kyllä kisoissakin ja sitten sitä saa aina olla etsimässä paniikissa juuri ennen omaa vuoroa. Lämmittelyssä orissa saattaa huomata pientä jännittyneisyyttä, mutta se katoaa, kun se pääsee suorittamaan varsinaista rataa.

Sukutaulu

i. Kassian xx ii. Claus xx
ie. Psycholess xx
e. Barzanadana xx ei. Sensation xx
ee. Balancing Belle xx

Jälkeläiset

14.12.2015 xx-o. Caral Emilio (e. Dominica Ring)

Kilpailukalenteri

Iiro kisaa porrastetuissa kisoissa.

Taso: 8
Ominaisuuspisteet (ERJ): 4013.89 p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1710.12 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 2303.77 p.

NJ
27.10.2014 - Kutsu - xx-orit (luokka 2.) - MVA-SERT, BIS3 (tuom. Vibaja)

Päiväkirja (näytä)