Caral Impreza

Nimi: Caral Impreza Rekisterinumero: VH15-029-0144
Kutsumanimi: Imppe Koulutustaso: ko. HeA, re. 90cm
Rotu, skp: saksalainen rp (62,5%), ori Painotus: kouluratsastus
Säkä: 143cm Omistaja: Caral / Procella VRL-05332
Syntymäaika, ikä: 14.01.2015, 7v. Kasvattaja: Caral

3 vuotta - 02.02.2015 (satunnainen ikääntyminen)

Meriitit ja saavutukset

Premier (All-sim evaluation station)

Luonnekuvaus

Imppe on erittäin itsepäinen ja oman arvonsa tunteva ori. Se tarvitsee ammattitaitoisen käsittelijän itselleen, joka ei koskaan anna orin nähdä pienintäkään epävarmuuden hiventä omassa käytöksessään, sillä sitten peli on menetetty tämän herran kanssa. Impen itsepäisyys ja johtajuuden tavoittelu on erittäin rasittavaa, sillä se ei koskaan varmaan lopullisesti usko, että ihminen on sen yläpuolella arvojärjestyksessä. Poni on nimittäin aina testaamassa rajojaan juuri silloin, kun ehti jo luulla, että sen kalloon olisi saattanut jopa iskostua aate siitä, että se ei ole pomo.

Hoitaessa Imppe hankaloittaa ihmisen elämää kaikella mahdollisella tavalla. Se liikuskelee, näykkii, nappaa harjan pois suoraan kädestä ja hirnuu niin, että talli kaikuu. Määrätietoinen käsittely auttaa saamaan herraa kuriin ja silloin se saattaa jopa seisät paikallaan sen enempiä kiusaamatta. Harjatessa Imppe ei aristele pahemmin mitään paikkaa, joten teoriassa kaikkialta pystyy harjaamaan. Kaviot nousevat vaihtelevalla menestyksellä vähän riippuen orin sen hetkisestä mielentilasta. Se myös välillä harrastaa kavion repäisemistä pois keskenkaiken putsaamisen. Varustaessa viimeistään Imppe taas herää hyörimään, koska se tietää jo mitä on luvassa.

Ratsatsaessa Imppe on todella kuuma, mutta sillä on valtavasti potentiaalia ja oikeissa käsissä se kyllä näyttää, mihin se pystyy. Ori ei siedä lainkaan suusta repimistä, joten pehmeäkätinen ratsastaja on ensimmäinen vaatimus. Toisena poni on hyvin tarkka istunnasta, joten ihan ketä vaan ei sen selkään uskalla päästää. Imppe tarvitsee kunnon lämmittelyn, jonka aikana sille tehdään selväksi, että täällä määrää ratsastaja. Kun tämä on hoidettu kunnolla pois alta, herrasta paljastuu oikea koulukenttien taituri. Se on todella notkea ja sähäkkä vastaamaan apuihin. Jos se ei ymmärrä, mitä siltä halutaan, se saattaa hermostua, mutta useimmiten se tarjoaa ainakin jotain liikettä. Esteillä Imppeä on todella vaikea hallita, sillä se käy niin herkästi ylikierroksilla, kun sen ei tarvitse keskittyä niin paljon tehtävien pilkuntarkkaan suorittamiseen. Maastossa poni osaa ottaa vähän rennommin ja sen kanssa on yllättävän mukava maastoilla. Sielläkin se kyllä varsinkin laukkapätkän jälkeen on vaikeammin hallittavissa.

Kisoissa Imppe ei jaksa ottaa ylimääräistä stressiä hälinästä eikä mistään muustakaan. Se harvoin pelästyy tai hermostuu mistään erikoisemmastakaan asiasta. Verryttelyssä myös pätevät samat säännöt kuin kotonakin lämmiteltäessä. Jos sen tekee huolimattomasti tämän pojan kanssa, on kisasuorituskin melkein automaattisesti heikompi.

Sukutaulu

i. Hartwig's Trigger
rp 59.375%, KRJ-III, YLA2, RPL-II
ii. Cullenton's Ikaros
wpb 50%, KRJ-II, KTK-II
iii. Gulliver
wB, YLA3, VWY-II
iie. VIR MVA Ch Imperial al Baliha
ox
ie. Trixie FU
rp 68.75%
iei. VIR MVA Ch Travis Sage
rp 62.5% (nf x [hann x {xx x nf}]), KTK-II
iee. Wea Tabitha
rp 75% (conn x [nf x xx])
e. Perfection Juliette LM
rp 65,625%
ei. Fifth Bloody Oath
rp 68.75%
eii. Damn Good
rp 75% (wB x [ox x conn]), KRJ-I, YLA1, RPL-I
eie. Pompom
rp 62.5% (nf x [ox x {xx x wC}]), KRJ-I, YLA1
ee. Lumen Wilhelmiina
rp 62.5%, KRJ-III, RPL-III
eei. Wallstreet
rp 50% ([nf x trak] x [conn x xx])
eee. Neon Rain
rp 75% (wB x [{nf x xx} x {(wB x trak) x (nf x fwb)}])

Jälkeläiset

24.03.2016 rp-t. Caral Hearts Astray (e. Blackwoods Pyrite)

Kilpailukalenteri

Imppe on kisannut porrastetuissa kisoissa kouluratsastuksessa maksimitasoonsa (taso 4) asti.

Ominaisuuspisteet (KRJ): 1889.95 p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 391.30 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1126.35 p.
Tahti ja irtonaisuus: 763.60 p.

Päiväkirja (näytä)