Esittely


Caralin tilat sijaitsevat Iso-Britannian rannikkokaupungin Brightonin liepeillä kauniilla maaseudulla. Talliosastoja meillä on kaksi, ori- ja tammatalli. Molemmat osastot siis sijaitsevat samassa rakennuksessa ja molemmilla puolilla on isot karsinat, joista aukeaa ikkuna pihalle. Molemmissa osastoissa on myös satulahuone, rehuvarasto, pesukarsinoita ja tammojen puolella vielä kameroin varustettuja varsomiskarsinoita.

Tallin kyljessä on muutama iso ulkotarha kopein varustettuina koiria varten, jossa ne pääsevät ulkoilemaan sään salliessa koko päiväksi. Urokset ja nartut otetaan vuorotellen myös vapaaksi tallin pihaan juoksentelemaan ja seurailemaan tallin arkea. Jokainen koira pääsee päivästä riippuen muutaman kerran pidemmälle lenkille esimerkiksi metsään mukaan hevosten kanssa tehtäville maastoretkille. Myös hihnalenkkejä tehdään taajamaa-alueella pienemmissä koiraporukoissa silloin tällöin, mutta pääasiassa liikunta muodostuu vapaana juoksentelusta.

Tallin ympärillä on hiekkapohjaiset tarhat ja ruohon peittämät laitumet sekä kaksi pyöröaitausta, kävelytyskone, kaksi hiekkapohjaista kenttää ja kaksi lämmitettyä maneesia. Estekalusto löytyy molemmista maneeseista, joista toinen on niin lähellä molempia kenttiä, että ei tarvitse paljon nähdä vaivaa rakentaakseen esteradan myös kentille, sillä kyseisen maneesin estevarasto aukeaa myös suoraan ulos. Molemmissa maneeseissa ja kentillä on myös koulukirjaimet.

Maastoilu on tietysti myös mahdollista Caralissakin. Tallin ympärillä levittäytyvät kauniit englantilaiset maisemat, joita kelpaa ihailla hevosen selästä. Alustoja löytyy kaikenlaisia, kuin myös näköaloja. Hevosia on myös mahdollisuus käydä uittamassa läheisellä järvellä ja maaastoesteiden hyppelykin onnistuu hyvin varustetulla radalla järven lähellä.

Päiväohjelma

6.00 Aamuruokinta ja hevosten tarkastus.
6.30 Hevoset ulkoilemaan joko tarhoihin tai laitumille.
7.00 Tallien, laitumien ja tarhojen siistimistä.
10.00 Ensimmäinen mahdollisuus liikuttaa hevosta.
12.00 Päiväruokinta.
12.30 Hevoset ulos, jos ne on tuotu sisälle syömään.
15.00 Toinen mahdollisuus liikuttaa hevosta.
17.00 Liikutetut hevoset viimeistään ulos.
20.00 Kolmas ja viimeinen mahdollisuus liikuttaa hevosta. Liikutuksen jälkeen hevosta ei enää viedä ulos.
21.00 Ulkona olleet hevoset sisälle ja iltaruokinta.
21.45 Hiljaisuus.

Kaikille hevosille on oma räätälöity ruokintaohjelmansa sen omien tarpeiden sekä liikunnan määrän mukaan, jotta se olisi mahdollisimman terve ja suorituskykyinen. Liikuntakin on suunniteltu jokaiselle hevoselle siten, että se saa sopivasti treeniä sekä vähän leppoisampia ratsastushetkiä. Hevosillamme on myös lomapäiviä viikossa sekä kesällä pidempi loma, jolloin ne saavat rauhassa nauttia laitumella olosta.