Caral Emilio

Nimi: Caral Emilio Rekisterinumero: VH15-006-0460
Kutsumanimi: Emilio Koulutustaso: ko. HeA, re. 160cm
Rotu, skp: xx, ori Painotus: esteratsastus
Säkä: 163cm Omistaja: Caral / Procella VRL-05332
Syntymäaika, ikä: 14.12.2015, 3v. Kasvattaja: Caral

3 vuotias - 20.12.2015 (satunnainen ikääntyminen)

Meriitit ja saavutukset

KTK-III (Helmikuun kantakirjaustilaisuudessa 15.02.2016)
18 + 17 + 17 + 17 = 69p.

Preferent (All-sim evaluation station)

Luonnekuvaus

Emilio on erittäin vilkas ja energinen tapaus. Se tylsistyy helposti ja rakastaa eniten päiviä, jotka ovat ohjelmaa täynnä. Jos ori on liian kauan ilman virikkeitä, se alkaa tehdä tuhojaan ja muuttuu tikittäväksi aikapommiksi. Seura on myös tälle sosiaaliselle herralle tärkeää ja se tulee toimeen niin tallikoirien kuin muiden orienkin kanssa helposti. Emilio myös rakastaa vettä yli kaiken ja nauttii Iso-Britannian sateisesta säästä täysin siemauksin.

Hoitaessa Emilio ei pysy sitten millään paikallaan ja paras paikka suorittaa hoitotoimenpiteet onkin käytävällä ristikiinnityksessä. Ori aristaa päätään aika paljon, joten sitä harjatessa tulee olla varovainen ja käyttää pehmeää harjaa, mutta muuten kaikkialta saa sukia niin ponnekkaasti kuin tykkää. Kaviot nousevat vaihtelevalla menestyksellä ja varsinkin kengittäjän käsittelyssä Emilio heittäytyy hankalaksi. Satulaa laittaessa kannattaa sivellä pari kertaa orin selkää, että se tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Suitsiessa herra on kiltisti ja yleensä haukkaa anhaasti kuolaimet suuhunsa.

Ratsastaessa Emilio on suoraan sanottuna ihan mahdoton. Se innostuu aina silmittömästi ratsastushetkistä ja siinä vaiheessa unohtuu apujen kuunteleminen. Muutama ilopukkikin saattaa välillä lentää varsinkin laukannostoissa ja laukkatyöskentelyä täytyy hioa Emilion kanssa aika paljon. Esteille herra tarvitsee todella kokeneen kuskin, sillä se sekoaa täysin tajutessaan, että se pääsee hyppäämään. Säntäilystään huolimatta orilla on nopeat refleksit ja se ylittää esteen yleensä taidokkaasti jopa vauhdikkaassa laukassa, joten lähinnä ongelmana on ratsastajan mukana pysyminen. Kouluratsastuksesta Emilio ei välitä yhtään, koska sen mielestä on puuduttavaa vääntää keskittyneesti varsinkin vaikeampia liikkeitä. Tosin, laukanvaihdot se jostain syystä taitaa sulavasti ja harvoin tekee niissä virheitä. Maastossakin Emilio innostuu samalla tavalla kuin esteradalla ja on vaikeasti hallittavissa, ellei ratsastaja tiedä, mitä on tekemässä.

Kisoissa Emilio on kuin kotonaan kaiken hulinan keskellä ja seuraa silmä kovana ympäristön tapahtumia. Tämä saattaa joskus koitua sen kohtaloksi kilpailusuorituksen aikana, joten lämmittelyssä kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota orin keskittymiskyvyn ylläpitämiseen.

Sukutaulu

i. Caral Horatio KTK-II ii. Kassian xx
ie. Barzanadana xx
e. Dominica Ring ei. Deception Point xx ERJ-I, XLA-I
ee. U Smile xx ERJ-I, Class I

Jälkeläiset

00.00.0000 xx-o./t. Varsan nimi (e. Emä)

Kilpailukalenteri

Emilio kisaa porrastetuissa kisoissa.

Taso: 1
Ominaisuuspisteet (ERJ): 409.21 p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 183.56 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 225.65 p.

NJ
18.01.2016 - Kutsu - Englantilaiset täysiveriorit (luokka 3.) - MVA-SERT, BIS3 (tuom. Welby)

Päiväkirja (näytä)